arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

10 jaar nadat we het hoofdkantoor van een nieuw uiterlijk voorzagen, mochten wij opnieuw aan de slag. Ditmaal om het pand grootschalig te verduurzamen. De ontwikkelingen staan immers niet stil. Ook niet bij Cumela. Met nieuwe energie en kennis van nu, is het vraagstuk opgepakt. 

Cumela Nederland kwam bij ons met de vraag om het hoofdkantoor op een goede manier te verduurzamen. Ons antwoord? Naast onder andere een gasloze installatie, PV-panelen en balansventilatie, is een nieuw schil om het gebouw onontkoombaar. We 'pakten' het pand daarom in met een flinke laag isolatie, waarover gebakken steen strips zijn aangebracht. De steenstrips zijn een circulair product.  Deze aanpak zorgt tevens voor een compleet nieuwe uitstraling van het pand, passend bij de huidige tijd.

Ook in 2010 is er voor de nieuwe onderdelen gekozen voor een toepassing van duurzame materialen, hier plukken we nu de vruchten van: het aanwezige zink in de gevels is volledig hergebruikt en dit maakt het plaatje compleet. Tot slot is de metamorfose verrijkt met een geheel nieuw interieur. 

fotografie: Studio Hans Morren
Project:

Grootschalige verduurzaming van Cumela Nederland

Locatie:

Nijkerk

Opdrachtgever:

Cumela Nederland

Ontwerp:

2019

Realisatie:

2020

Voor & na

Andere projecten

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Eigentijdse villa Amersfoortseweg
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Eigentijdse villa Amersfoortseweg

In Nijkerkerveen ligt aan de Amersfoortseweg een kavel waarop wij in het verleden een kleinschalig bedrijfsgebouw mochten ontwerpen. De gedateerde en slecht onderhouden woning die hierbij stond heeft …

De Boomgaard: eerste stap naar een Duurzaam Doornsteeg
Nieuwbouw
Appartementen
Projectmatige woningbouw

De Boomgaard: eerste stap naar een Duurzaam Doornsteeg

Als pilotproject voor de nieuwe woonwijk Doornsteeg hebben wij in samenwerking met 4D Architecten en VDNDP Bouwingenieurs 73 kwalitatief hoogwaardige en duurzame woningen ontworpen.

Zelfbouw waarin bewoners en duurzaamheid centraal staan
Nieuwbouw
CPO
Projectmatige woningbouw

Zelfbouw waarin bewoners en duurzaamheid centraal staan

Ditmaal lichten we één van de vier CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap)-projecten in de wijk Doornsteeg uit. Een project met twee pijlers die zich richten op de bewoners, en o…

Kwaliteit als basis voor vakmanschap
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Kwaliteit als basis voor vakmanschap

Op bedrijventerrein ‘Arkervaart’ in Nijkerk bevindt zich het kantoor van Clip Quality Brands met daarin een magazijn, showroom en presentatieruimte. Wij mochten tekenen voor het ontwerp.