arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo kon middels een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende schuurwoning.

De woning is met de nok loodrecht georiënteerd op de weg, achter de woning is een bijgebouw gerealiseerd waarvan de nok precies 90 graden is gedraaid. Beide gebouwen vormen zo een koppel, welke door hun oriëntatie op de tuin, dezelfde materialisatie en dakhelling een grote verwantschap met elkaar hebben. Zowel de woning als het bijgebouw openen zich naar de tuin op het zuidwesten.
 
Langs de tuingevel van de woning zijn woonkamer, eetkamer en de keuken gelegen. Door de open gevel hebben zij een directe relatie met het terras en de tuin. In de voorgevel is een open haard gesitueerd, en met een ruim overstek van het dak is hier een overdekte plek gemaakt waardoor je ‘s avonds kunt vertoeven tot de zon onder gaat.
 
De hoofdmateriaal- en kleurstelling wordt bepaald door 3 elementen: de natuurlijke uitstraling van hout, wit stucwerk en donkergrijze/antraciete kozijnen en dak. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houten balken, welke zo veel als mogelijk zichtbaar blijven. De buitenwanden zijn wit gestuct, en de kozijnen zijn ontworpen in grijs/antraciet aluminium. Op het dak ligt een donkergrijze vlakke leipan, met een kader om het dakvlak van zink. Door het kader realiseren we een dunne dakrand en integratie van de dakgoot. De onderzijde van het dak voeren we uit in wit stucwerk.
 
Fotografie: Hans Morren
Project:

Schuurwoning Ermelo

Locatie:

Buitengebied Ermelo

Opdrachtgever:

anoniem

Ontwerp:

2016

Realisatie:

2017

Andere projecten

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren
Verbouw
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren

De door ons bureau ontworpen en in 1995 gerealiseerde gebouwen van de Rabobank aan de Van 't Hoffstraat in Nijkerk zijn in 2012 een flinke metamorfose ondergaan.

Nieuwe huisvesting King Fish Selection
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Nieuwe huisvesting King Fish Selection

King Fish Selection is een handelsonderneming in gekoelde en bevroren visproducten. Zij waren toe aan een centrale opslaglocatie in Nijkerk, waarvoor wij het ontwerp mochten maken.

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Kantoorgebouw 'De Werkplaats'
Nieuwbouw
Kantoor

Kantoorgebouw 'De Werkplaats'

Ruwe bolster, blanke pit. Zo zou je dit ontwerp voor het kantoor voor een handelsonderneming in bouwmaterialen kunnen typeren.

Appartementen 'Poort van Nykerck'
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw
Appartementen
CPO
Projectmatige woningbouw

Appartementen 'Poort van Nykerck'

Op initiatief van onze collectief particuliere opdrachtgever hebben wij op deze prominente locatie in Nijkerk een ontwerp gemaakt voor 10 luxe appartementen