arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo mag wegens een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende schuurwoning.

De woning is met de nok loodrecht georiënteerd op de Konijnenwal, achter de woning is een bijgebouw gerealiseerd waarvan de nok precies 90 graden is gedraaid. Beide gebouwen vormen zo een koppel, welke door hun oriëntatie op de tuin, dezelfde materialisatie en dakhelling een grote verwantschap met elkaar hebben. Zowel de woning als het bijgebouw openen zich naar de tuin op het zuidwesten.
 
Langs de tuingevel van de woning zijn woonkamer, eetkamer en de keuken gelegen. Door de open gevel hebben zij een directe relatie met het terras en de tuin. In de voorgevel is een open haard gesitueerd, en met een ruim overstek van het dak is hier een overdekte plek gemaakt waardoor je ‘s avonds kunt vertoeven tot de zon onder gaat.
 
De hoofdmateriaal- en kleurstelling wordt bepaald door 3 elementen: de natuurlijke uitstraling van hout, wit stucwerk en donkergrijze/antraciete kozijnen en dak. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houten balken, welke zo veel als mogelijk zichtbaar blijven. De buitenwanden zijn wit gestuct, en de kozijnen stellen we voor in grijs/antraciet aluminium. We stellen voor het dak een grijze
keramische lei voor en een kader om het dakvlak van gemoffeld aluminium. Door het kader realiseren we een dunne dakrand en integratie van de dakgoot. De onderzijde van het dak voeren we uit in wit stucwerk.
Project:

Schuurwoning Ermelo

Locatie:

Konijnenwal, Ermelo

Opdrachtgever:

anoniem

Ontwerp:

2016

Realisatie:

2017

Andere projecten

Tweede locatie voor Korpershoek Warehousing & Forwarding
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw

Tweede locatie voor Korpershoek Warehousing & Forwarding

Aan de Melkrijder in Nijkerk, op een steenworp afstand van het door ons ontworpen hoofdkantoor, mochten wij ook de tweede warehouse-locatie voor Korpershoek Warehousing & Forwarding ontwerpen.

Een nieuwe CPO aan de Doornsteeg: De Woongaard
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw
CPO
Projectmatige woningbouw

Een nieuwe CPO aan de Doornsteeg: De Woongaard

Aan de Doornsteeg in Nijkerk gaat Vereniging CPO De Woongaard 14 woningen in eigen beheer realiseren.

Berg Toys
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Berg Toys

Gevestigd in verschillende gebouwen had Berg Toys, fabrikant van robuust en stoer kinderspeelgoed, de behoefte om het bedrijf op één locatie te concentreren.

De Terrassen, 30 starterswoningen
Nieuwbouw
Projectmatige woningbouw

De Terrassen, 30 starterswoningen

In de 1e fase van nieuwbouwwijk 'De Terrassen' mochten wij een complete hof met starterswoningen ontwerpen voor 2 ontwikkelaars. Hierdoor konden we een mooie samenhang creëren tussen de b…

Markante bosvilla
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Markante bosvilla

Een hutje in het bos is het niet bepaald, maar de uitgangspunten voor deze fraaie villa waren eenvoudig.