arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Al jaren was HC Nijkerk toe aan een flinke opknapbeurt van hun bestaande clubhuis. Wij mochten de plannen maken voor de renovatie en uitbreiding van het complex, met een compleet nieuw uiterlijk als resultaat.

Het bestaande clubhuis is opnieuw ingedeeld, wat heeft geleid tot meer ruimte voor kleedruimten en andere voorzieningen. De oude kantine werd hiervoor opgeofferd, en verhuisd naar een nieuw aan te bouwen gebouw met een spectaculair zicht op de wedstrijdvelden. In de nieuwbouw stelen gelamineerde houten spanten de show, maar is de verdere afwerking stoer en industriëel gehouden. Ook voor de gevel is gekozen voor veel hout, en een gemeleerde baksteen met veel karakter. Het gebouw is op 1 september 2018 feestelijk in gebruik genomen tijdens het 35-jarige bestaan van de vereniging.

fotografie: Studio Hans Morren
Project:

Clubgebouw Hockeyclub Nijkerk

Locatie:

Watergoorweg, Nijkerk

Opdrachtgever:

Stichting Sportcomplex Watergoor

Ontwerp:

2017

Realisatie:

2018

Andere projecten

Wonen in een gerenoveerd monument
Verbouw
Renovatie
Uitbreiding

Wonen in een gerenoveerd monument

Aan de rand van het historische centrum van Nijkerk staat dit pareltje: modern en eigentijds wonen in een historische context. Voor het realiseren van deze woning is een bestaand, maar vervallen monum…

Vrijstaande woning Tolhuislaan
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande woning Tolhuislaan

Dit groene, rustige, zeventiger jaren buurtje aan de rand van Nijkerk kenmerkt zich door overwegend bungalows, voorzien van een kap. De woning voegt zich naar de richting en typologie van het bestaand…

Kantoorgebouw 'De Werkplaats'
Nieuwbouw
Kantoor

Kantoorgebouw 'De Werkplaats'

Ruwe bolster, blanke pit. Zo zou je dit ontwerp voor het kantoor voor een handelsonderneming in bouwmaterialen kunnen typeren.

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Eigentijdse woning aan de Stoutenburgerlaan, Hoevelaken
Nieuwbouw

Eigentijdse woning aan de Stoutenburgerlaan, Hoevelaken

Verscholen tussen bomen en bestaande woningen staat deze eigentijdse villa in Hoevelaken. Een opvallende woning met warm metselwerk en antraciet houtwerk, wat de woning een stoer uiterlijk geeft.