arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Aan de rand van het historische centrum van Nijkerk staat dit pareltje: modern en eigentijds wonen in een historische context. Voor het realiseren van deze woning is een bestaand, maar vervallen monument gesloopt én met de oorspronkelijke materialen herbouwd.

Het monument dat ooit op deze plek stond is goed herkenbaar teruggebouwd. Dit kan niet worden gezegd van de aanbouw aan de rechterzijde, die een geheel eigen karakter heeft gekregen. Ook binnen is te zien dat er meer bewaard is gebleven, dan je zou verwachten. Door hergebruik van de vrijkomende bouwmaterialen uit het monument, is een unieke twist aan het interieur gegeven, zo hebben enkele muren en traptreden een nieuwe functie in het pand gekregen.

Hoewel het aanzicht van buiten oogt als twee aparte woningen, één in keimwerk en één in metselwerk, is er toch echt sprake van één woning waarin het interieur één geheel vormt. Bij het ontwerp van deze woningen hebben wij gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die passen bij de historische straat waar de woning in staat, zoals het hout van de luiken, de zinken dakkapel en klassiek gedetailleerde raampartijen. Dit geeft het aanzicht nóg meer karakter.

fotografie: Studio Hans Morren
Project:

Wonen in een gerenoveerd monument

Locatie:

Historisch centrum, Nijkerk

Opdrachtgever:

Particulier

Ontwerp:

2018

Realisatie:

2019

Andere projecten

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren
Verbouw
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren

De door ons bureau ontworpen en in 1995 gerealiseerde gebouwen van de Rabobank aan de Van 't Hoffstraat in Nijkerk zijn in 2012 een flinke metamorfose ondergaan.

Stoere blikvanger aan het water
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Stoere blikvanger aan het water

Aan een belangrijke verkeersader door Nijkerk, gelegen aan de Arkervaartbrug, verrijst in 2018 een nieuw bedrijfspand met kantoor.

Grootschalige verduurzaming van Cumela Nederland
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Uitbreiding

Grootschalige verduurzaming van Cumela Nederland

10 jaar nadat we het hoofdkantoor van een nieuw uiterlijk voorzagen, mochten wij opnieuw aan de slag. Ditmaal om het pand grootschalig te verduurzamen. De ontwikkelingen staan immers niet stil. Ook ni…

Eigentijdse villa Amersfoortseweg
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Eigentijdse villa Amersfoortseweg

In Nijkerkerveen ligt aan de Amersfoortseweg een kavel waarop wij in het verleden een kleinschalig bedrijfsgebouw mochten ontwerpen. De gedateerde en slecht onderhouden woning die hierbij stond heeft …