arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Vanuit de centrale hal in het tweelaagse deel van het huis vertrekken twee routes het landschap in. De beide routes eindigen in de hoofdslaapkamer in de oostvleugel en in de woonkamer en het aangrenzende overdekte terras van de westvleugel. Alle primaire woonfuncties zijn vanuit deze beide routes bereikbaar. Diagonale zichtlijnen en een vide met daarin de trap naar de eerste verdieping verbinden de woonfuncties visueel met elkaar en bieden op verrassende wijze uitzicht op het omliggende land. De gevels opgetrokken uit dunne Hilversums formaat bakstenen, het ontbreken van stootvoegen en de minimale detaillering van de dakgoten onderstrepen het horizontale karakter van deze villa. Het tuinontwerp is van Mien Ruys tuin- en landschapsarchitecten uit Amsterdam.
Project:

Vrijstaande villa Diepenheim

Locatie:

Pluimersdijk 2, Diepenheim

Opdrachtgever:

Particulier

Ontwerp:

2004

Realisatie:

2006

Andere projecten

Berg Toys
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Berg Toys

Gevestigd in verschillende gebouwen had Berg Toys, fabrikant van robuust en stoer kinderspeelgoed, de behoefte om het bedrijf op één locatie te concentreren.

Dwarsakker: landelijk wonen in Zwartebroek
Nieuwbouw
Projectmatige woningbouw

Dwarsakker: landelijk wonen in Zwartebroek

In Zwartebroek is jarenlang gewerkt aan één van de grootste uitbreidingsprojecten die ooit in het dorp hebben plaatsgevonden: de ontwikkeling van de wijk Dwarsakker. Als eerste onderdeel…

Schuurwoning Ermelo
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Schuurwoning Ermelo

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo kon middels een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende s…

Korpershoek Warehousing & Forwarding
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Korpershoek Warehousing & Forwarding

In dit ontwerp is het veelvuldig gebruikte model van een representatief kantoorgebouw, met daarachter een eenvoudige loods, losgelaten.

Nieuwe huisvesting King Fish Selection
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Nieuwe huisvesting King Fish Selection

King Fish Selection is een handelsonderneming in gekoelde en bevroren visproducten. Zij waren toe aan een centrale opslaglocatie in Nijkerk, waarvoor wij het ontwerp mochten maken.