arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

De door ons bureau ontworpen en in 1995 gerealiseerde gebouwen van de Rabobank aan de Van 't Hoffstraat in Nijkerk zijn in 2012 een flinke metamorfose ondergaan.

De twee gebouwen worden onder andere aangepast aan de nieuwe organisatieprocessen van de Rabobank die de huidig tijd vereist. Hierin staat 'ontmoeten' centraal, evenals Het Nieuwe Werken. De verschillende afdelingen worden dan ook zo veel mogelijk open en transparant gemaakt, en voorzien van flexibele werkplekken. Ter plaatse van de huidige entree zal een nieuwe, transparante entreehal verrijzen, waar de bank straks haar klanten zal kunnen ontvangen. Boven deze entreehal wordt een nieuwe ontmoetingsruimte gerealiseerd. De twee gebouwen worden door een transparante 3-laags verbindingscorridor met elkaar verbonden. Ook wordt er door ons een volledig nieuw interieur ontworpen. De gebouwen krijgen een volledig nieuwe energiehuishouding, waarbij gebruik gemaakt wordt van warmte- en koudeopslag in de bodem. De vertrekken worden straks zowel verwarmd als gekoeld door middel van klimaatplafonds.
Project:

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren

Locatie:

Van 't Hoffstraat 22-24, Nijkerk

Opdrachtgever:

Rabobank Randmeren

Ontwerp:

2011/2012

Realisatie:

2012/2013

Andere projecten

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Vrijstaande woning Tolhuislaan
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande woning Tolhuislaan

Dit groene, rustige, zeventiger jaren buurtje aan de rand van Nijkerk kenmerkt zich door overwegend bungalows, voorzien van een kap. De woning voegt zich naar de richting en typologie van het bestaand…

Sell Kunststoffen
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Sell Kunststoffen

In mei 2012 verwoeste een grote brand het bestaande pand van Sell kunststoffen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en spuitgieten van kunststof producten. Wij mochten het nieuwe ond…

Nieuwe huisvesting King Fish Selection
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Nieuwe huisvesting King Fish Selection

King Fish Selection is een handelsonderneming in gekoelde en bevroren visproducten. Zij waren toe aan een centrale opslaglocatie in Nijkerk, waarvoor wij het ontwerp mochten maken.

Berg Toys
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Berg Toys

Gevestigd in verschillende gebouwen had Berg Toys, fabrikant van robuust en stoer kinderspeelgoed, de behoefte om het bedrijf op één locatie te concentreren.