arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

In samenwerking met de toekomstige bewoners zijn deze 10 unieke woningen ontworpen in fase 2 van de nieuwbouwwijk Molenbeek in Nunspeet. 

Een combinatie van een klassiek materialenpalet en een rustige vormgeving, geeft de woningen een licht eigentijdse, luxe uitstraling. Met de bouw van deze 10 woningen is het startschot gegeven voor de tweede fase van de wijk.

Met behulp van een samenwerkingsverband dat de naam ‘CPO Unique’ kreeg, hadden de bewoners vanaf het prille begin inbreng in het ontwerp en de bouw van hun eigen woningen. Elke woning is tot stand gekomen aan de hand van de wensen van de bewoner, die al tijdens de eerste bijeenkomst van de CPO-vereniging op tafel zijn gelegd. Deze bijeenkomsten vonden plaats in een populaire broodjeszaak in het centrum van Nunspeet, waaraan de vereniging zijn naam ontleende.

Aan ons de taak om de wensen tot één geheel te vormen en toch eenieder tevreden te stellen met een uniek, individueel ontwerp. Het eindresultaat is een bijzondere mix van verschillende woningen, die toch onmiskenbaar familie van elkaar zijn: eenheid door diversiteit.

In tegenstelling tot de eerste fase van Molenbeek, is er in fase 2 van de wijk geen gasaansluiting meer aangelegd. Elke woning is daarom voorzien van een duurzame installatie, bestaande uit onder andere een bodemwarmtepomp en zonnepanelen, welke natuurlijk door de vereniging collectief werden ingekocht om een schaalvoordeel te behalen. Er is veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van de woningen. Zo is er tijdens het ontwerpproces al advies ingewonnen van de leverancier van de warmtepompen, een lokale ondernemer uit Nunspeet.

In dit nieuwbouwproject kent iedere woning haar ruimtelijke kenmerken, die volledig zijn afgestemd op de behoeften van de bewoner. De één krijgt door een zinken dakkapel meer ruimte voor een slaapkamer op de tweede verdieping. De ander is levensloopbestendig gemaakt door het volledige woonprogramma op de begane grond te organiseren. In de enige twee-onder-één kapwoning in het plan laten we zelfs zien dat een woning met een hoge en een lage goot naast elkaar prima te combineren zijn.

Ook aan de bewoner met de kleinere portemonnee is gedacht, enkele van de woningen zijn bewust gerealiseerd onder de NHG-grens, en er is voor de ontwikkelfase van het project subsidie beschikbaar gesteld door de Provincie Gelderland. Door veel van de kosten samen te delen, zijn de trotse bewoners van dit project 10 tot 15% minder kwijt voor hun uiteindelijke woning.

Wij zijn trots om een tweede CPO project op te mogen leveren in de gemeente Nunspeet, en we kijken uit naar ons volgende CPO-avontuur.

fotografie: Studio Hans Morren
Project:

Unieke woningen in Molenbeek fase 2, Nunspeet

Locatie:

Nunspeet

Opdrachtgever:

CPO-vereniging Nunspeet

Ontwerp:

2019

Realisatie:

2020

‹ Terug naar overzicht

Andere projecten

Goed leven in de Zuidpolder
Nieuwbouw
Appartementen
Projectmatige woningbouw

Goed leven in de Zuidpolder

De Zuidpolder in Eemnes heeft er een nieuw kopstuk bij: 19 huurappartementen en 12 grondgebonden woningen omringd door een groen weidelandschap. Een ontwikkeling in samenwerking met Van Wijnen en co&o…

Hotel 'De Roode Schuur'
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Hotel 'De Roode Schuur'

Als er aan de rand van de stad in een prachtige landelijke omgeving een nieuw bouwwerk moet komen, is het voor ons een uitdaging om een ontwerp te maken dat gedragen wordt door zowel de opdrachtgever,…

Schuurwoning Ermelo
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Schuurwoning Ermelo

Op een schitterend gelegen kavel aan de rand van Ermelo kon middels een bestemmingsplanwijziging een nieuwe woning worden gebouwd. Voor onze opdrachtgever ontwierpen wij een bij de omgeving passende s…

Clubgebouw Scouting Nijkerk
Nieuwbouw
Clubgebouw

Clubgebouw Scouting Nijkerk

Markant, duurzaam, energiezuinig en met relatief eenvoudige middelen te realiseren. Dit en de zorg om de natuur, zijn de wensen van Scouting Nijkerk.

Bijzondere materialen voor een bijzondere uitstraling
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Bijzondere materialen voor een bijzondere uitstraling

Voor 3 bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw en aanverwante machineverkoop, -verhuur en -reparatie, mochten wij een gezamenlijk bedrijfsgebouw realiseren aan de snelweg A28 in Nijkerk.