arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Een hutje in het bos is het niet bepaald, maar de uitgangspunten voor deze fraaie villa waren eenvoudig.

Op een boskavel met heel veel privacy heeft de overgang tussen binnen en buiten het concept bepaald. Een grote assymetrische kap zweeft boven de glazen gevels. Een vrijstaande baksteen wand langs de weg beschermt het interieur tegen geluidsoverlast. De andere drie gevels zijn hoofdzakelijk van glas zodat het uitzicht naar de omgeving optimaal is. Dit wordt nog eens versterkt doordat de woning 1,2 m. verhoogt is aangelegd. Het  maaiveld is glooit rondom de woning zodat een deel van de woonkamer aansluit op het maaiveld en een deel erboven zweeft. De woning is volledig onderkelderd. In het souterrain bevinden zich drie slaapkamers die via het uitgegraven maaiveld aan de oostzijde via schuifpuien aansluiten op de tuin.
Project:

Markante bosvilla

Locatie:

Barneveldseweg, Nijkerk

Opdrachtgever:

Particulier

Ontwerp:

2008

Realisatie:

2011

Andere projecten

Nieuwe huisvesting King Fish Selection
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Nieuwe huisvesting King Fish Selection

King Fish Selection is een handelsonderneming in gekoelde en bevroren visproducten. Zij waren toe aan een centrale opslaglocatie in Nijkerk, waarvoor wij het ontwerp mochten maken.

Magazijn Van Maanen, Barneveld
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw

Magazijn Van Maanen, Barneveld

Het programma voor dit enorme opslaggebouw op industrieterrein Harselaar-West in Barneveld lag goeddeels vast. Maak een gebouw van maar liefst 100 m lang, 55 m breed en 20 m hoog.

Opstandingskerk Nijkerk
Verbouw
Renovatie
Uitbreiding

Opstandingskerk Nijkerk

Aan de Hoefslag in Nijkerk staat sinds 1975 de 'Opstandingskerk', een kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Nijkerk. Het gebouw was ernstig gedateerd, en voldeed niet meer aan de gestelde eisen…

Oosters restaurant A1 Plaza
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Oosters restaurant A1 Plaza

De prominente ligging van dit Oosters georiënteerde restaurant aan de snelweg A1 bij Amersfoort vroeg om een pakkend beeld.

Korpershoek Warehousing & Forwarding
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Korpershoek Warehousing & Forwarding

In dit ontwerp is het veelvuldig gebruikte model van een representatief kantoorgebouw, met daarachter een eenvoudige loods, losgelaten.