arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

In dit ontwerp is het veelvuldig gebruikte model van een representatief kantoorgebouw, met daarachter een eenvoudige loods, losgelaten.

Onze opdrachtgever gaf de voorkeur aan een gemetselde gevel voor het kantoordeel van zijn nieuw te bouwen bedrijfspand. Het gebouw is vanwege zijn enorme schaal opgevat als één volume. Inherent aan de platte organisatie is er geen verschil tussen bedrijfshal en kantoor. Tussen de beide uiteinden van de gevelomvattende 12 meter hoge wand van koelpanelen van de bedrijfshal is aan de straatzijde een even zo hoog metselwerk 'gordijn' gespannen. Achter dit gordijn bevinden zich alle kantoorruimten. De vloeiende metselwerk gevel contrasteert met de uitsparing van het kantoordeel op de begane grond en de uitstekende horizontale bandvensters op de 1e en 2e verdieping.
Project:

Korpershoek Warehousing & Forwarding

Locatie:

Melkrijder, Nijkerk

Opdrachtgever:

Korpershoek Warehousing & Forwarding B.V.

Ontwerp:

2005

Realisatie:

2006

Andere projecten

Berg Toys
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Berg Toys

Gevestigd in verschillende gebouwen had Berg Toys, fabrikant van robuust en stoer kinderspeelgoed, de behoefte om het bedrijf op één locatie te concentreren.

Hotel 'De Roode Schuur'
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Hotel 'De Roode Schuur'

Als er aan de rand van de stad in een prachtige landelijke omgeving een nieuw bouwwerk moet komen, is het voor ons een uitdaging om een ontwerp te maken dat gedragen wordt door zowel de opdrachtgever,…

Vrijstaande woning Tolhuislaan
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande woning Tolhuislaan

Dit groene, rustige, zeventiger jaren buurtje aan de rand van Nijkerk kenmerkt zich door overwegend bungalows, voorzien van een kap. De woning voegt zich naar de richting en typologie van het bestaand…

Hoogwaardige invulling 'Gooise Hoek' in Zeewolde
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Hoogwaardige invulling 'Gooise Hoek' in Zeewolde

Fabrikant van hoogwaardig vezeltextiel King Nonwovens verruilt Lelystad voor Zeewolde, waar Aan de Stegge voor het bedrijf een nieuw pand heeft gerealiseerd op de Gooise Hoek.

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren
Verbouw
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren

De door ons bureau ontworpen en in 1995 gerealiseerde gebouwen van de Rabobank aan de Van 't Hoffstraat in Nijkerk zijn in 2012 een flinke metamorfose ondergaan.