arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Ruwe bolster, blanke pit. Zo zou je dit ontwerp voor het kantoor voor een handelsonderneming in bouwmaterialen kunnen typeren.

De locatie, een vrij anoniem, verouderd, industrieterrein in Laagraven die gedomineerd wordt door hekwerken, parkeerplaatsen, veel asfalt en overwegend plaatstalen bedrijfsgebouwen, vroeg om een gebouw wat hiermee kon concurreren. De wens van de opdrachtgever om een transparante, open "werkplaats" te maken stond op gespannen voet met deze locatie. Als antwoord is een massief, ruw, metselwerk blok ontworpen die de schuinte van het perceel overneemt in de gevels. De voor- en achtergevel zijn transparant en voorzien van verticale gevelstijlen. De entree, een binnenstraat tussen een bestaand magazijn en de nieuwbouw overbrugd het hoogteverschil tussen maaiveld en de opgetilde begane grondvloer en vormt tegelijk het terras van het kantoor. Waar de begane grond een open kantoortuin is met flexibele werkplekken, loungeruimte met open haard en keuken is de verdieping een verzelfstandigd 'zwevend' meubel met daarin opgenomen vergaderruimten, cursusruimten en een patio. Het gebouw is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Workshop of Wonders interieurarchitecten uit Utrecht.
Project:

Kantoorgebouw 'De Werkplaats'

Locatie:

Laagraven 44

Opdrachtgever:

Handelsonderneming in bouwmaterialen

Ontwerp:

2004

Realisatie:

2005

Andere projecten

Vrijstaande villa Kerkepad
Particuliere woningbouw
Renovatie
Uitbreiding

Vrijstaande villa Kerkepad

De oorspronkelijke villa-achtige uitstraling van deze bestaande woning in het buitengebied aan de noordzijde van Hoevelaken is met een aantal forse ingrepen nieuw leven ingeblazen.

Sell Kunststoffen
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Sell Kunststoffen

In mei 2012 verwoeste een grote brand het bestaande pand van Sell kunststoffen, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en spuitgieten van kunststof producten. Wij mochten het nieuwe ond…

Vrijstaande woning Tolhuislaan
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande woning Tolhuislaan

Dit groene, rustige, zeventiger jaren buurtje aan de rand van Nijkerk kenmerkt zich door overwegend bungalows, voorzien van een kap. De woning voegt zich naar de richting en typologie van het bestaand…

Nieuwe huisvesting King Fish Selection
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor
Koel/vries

Nieuwe huisvesting King Fish Selection

King Fish Selection is een handelsonderneming in gekoelde en bevroren visproducten. Zij waren toe aan een centrale opslaglocatie in Nijkerk, waarvoor wij het ontwerp mochten maken.

Infine Software
Nieuwbouw
Kantoor

Infine Software

Op een markante hoek van dit bedrijventerrein in Zeewolde hebben we een compact kantoor bedacht. De groeiambitie van onze opdrachtgever vroeg om concrete ontwerpoplossingen om de flexibiliteit van het…