arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Gevestigd in verschillende gebouwen had Berg Toys, fabrikant van robuust en stoer kinderspeelgoed, de behoefte om het bedrijf op één locatie te concentreren.

De markante ligging en imago van het nieuw te bouwen bedrijfspand aan de A12 is vertaald in een robuust metselwerk blok. Het kantoordeel staat in het water parallel aan de vijverpartij en vormt de 'boekensteun' van de bedrijfshal die evenwijdig aan het kantoor is gesitueerd en lager is. Op een drietal plaatsen is het metselwerk blok verbijzonderd door een deel van het volume weg te laten. De meest expressieve ingreep aan de zijde van de A12 geeft het gebouw een duidelijke kop en voorkant. De aansluiting tussen bedrijfshal en kantoor aan de zijde van de A12 is gebruikt om enerzijds daglicht toe te laten en anderzijds ruimte te bieden aan bedrijfspresentatie met grote visuals.
Project:

Berg Toys

Locatie:

Stevinlaan, bedrijvenpark 'De Vallei', Ede

Opdrachtgever:

Berg Toys

Ontwerp:

2006

Realisatie:

2009

Andere projecten

Vrijstaande villa Diepenheim
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande villa Diepenheim

Het horizontale karakter van dit luxe woonhuis is een antwoord op de weidse omgeving en de enorme kavel in het buitengebied van Diepenheim.

Vrijstaande woning Tolhuislaan
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Vrijstaande woning Tolhuislaan

Dit groene, rustige, zeventiger jaren buurtje aan de rand van Nijkerk kenmerkt zich door overwegend bungalows, voorzien van een kap. De woning voegt zich naar de richting en typologie van het bestaand…

Stijlvolle moderne Watervilla aan het Veluwemeer
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Stijlvolle moderne Watervilla aan het Veluwemeer

Schitterend gelegen aan het Wolderwijd, verrijst een moderne watervilla waarin een optimaal contact en beleving van het water centraal staan.

Oosters restaurant A1 Plaza
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Oosters restaurant A1 Plaza

De prominente ligging van dit Oosters georiënteerde restaurant aan de snelweg A1 bij Amersfoort vroeg om een pakkend beeld.

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren
Verbouw
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren

De door ons bureau ontworpen en in 1995 gerealiseerde gebouwen van de Rabobank aan de Van 't Hoffstraat in Nijkerk zijn in 2012 een flinke metamorfose ondergaan.