arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Deze nieuw te bouwen bungalow sluit programmatisch aan bij de typologie van de bungalows in deze straat en bestaat uit een vrij groot programma op de begane grond en een relatief klein deel op de 1e verdieping.

De vorm en bezonning van het perceel is in het concept vertaald door de tuin te betrekken in de woning. Dit komt tot uitdrukking in de plattegrond van het huis, waar op 4 plaatsen delen zijn uitgehaald. Aan de zuidoostzijde, is een carport en overdekte entree gemaakt. Aan de westzijde is een overdekt terras gesitueerd met daaraan gelegen de eetkeuken en werkkamer. Aan de noordzijde is de tuin betrokken in het woondeel. Aan de oostzijde laat een patio de ochtendzon toe in de hoofdslaapkamer. Vanuit de compacte hal in de woning kom je in de eetkeuken, waarin direct de totale hoogte van het huis is te ervaren doordat hier de verdiepingsvloer is weggelaten. Zo ontstaat een functionele en visuele relatie met de 1e verdieping.
Project:

Eigentijdse bungalow Leusden

Locatie:

Berkenlaan, Leusden

Opdrachtgever:

Particulier

Ontwerp:

2007

Realisatie:

2009

Andere projecten

Grandcafé en Partycentrum 'de Kooi'
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Grandcafé en Partycentrum 'de Kooi'

Een Grand Café met een landelijke en trendy uitstraling, dat is het beeld dat onze opdrachtgever voor ogen heeft voor deze schitterende locatie aan de Zevenhuizerstraat in Bunschoten-Spakenburg…

Dwarsakker: landelijk wonen in Zwartebroek
Nieuwbouw
Projectmatige woningbouw

Dwarsakker: landelijk wonen in Zwartebroek

In Zwartebroek is jarenlang gewerkt aan één van de grootste uitbreidingsprojecten die ooit in het dorp hebben plaatsgevonden: de ontwikkeling van de wijk Dwarsakker. Als eerste onderdeel…

Kwaliteit als basis voor vakmanschap
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Kwaliteit als basis voor vakmanschap

Op bedrijventerrein ‘Arkervaart’ in Nijkerk bevindt zich het kantoor van Clip Quality Brands met daarin een magazijn, showroom en presentatieruimte. Wij mochten tekenen voor het ontwerp.

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren
Verbouw
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Rabobank Randmeren

De door ons bureau ontworpen en in 1995 gerealiseerde gebouwen van de Rabobank aan de Van 't Hoffstraat in Nijkerk zijn in 2012 een flinke metamorfose ondergaan.

Hotel 'De Roode Schuur'
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Hotel 'De Roode Schuur'

Als er aan de rand van de stad in een prachtige landelijke omgeving een nieuw bouwwerk moet komen, is het voor ons een uitdaging om een ontwerp te maken dat gedragen wordt door zowel de opdrachtgever,…