arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Voor één van de bekendste producenten van Delfts Blauw aardewerk mochten wij het magazijn, het kantoor en de atelierruimten ontwerpen. Een bijzondere opdracht voor Heinen Delfts Blauw dat staat voor creating new traditions.

Het aanzicht van het pand heeft twee karakteristieke elementen. Enerzijds weerspiegelt de hoofdingang een Amsterdams Herenhuis voorzien van trapgevel wat de Nederlandse cultuur kenmerkt. Het pand is anderzijds voorzien van strakke lijnen dat juist oogt als een stoere maar dynamische loods. Uniek aan het pand is de combinatie van de twee uitgesproken invalshoeken die samen een opvallend geheel vormen. Verder geven de meer dan 35 raamkozijnen het zonlicht alle ruimte om tot het pand door te dringen.Wie op het terrein langsrijdt, moet even de rem intrappen om het pand te bewonderen. 

fotografie: Studio Hans Morren
Project:

Een nieuwe traditie is geboren: pand Heinen Delfts Blauw

Locatie:

Bedrijventerrein Keizerwoert, Putten

Opdrachtgever:

Heinen Delfts Blauw

Ontwerp:

2017

Realisatie:

2018

Andere projecten

Hoogwaardige invulling 'Gooise Hoek' in Zeewolde
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Hoogwaardige invulling 'Gooise Hoek' in Zeewolde

Fabrikant van hoogwaardig vezeltextiel King Nonwovens verruilt Lelystad voor Zeewolde, waar Aan de Stegge voor het bedrijf een nieuw pand heeft gerealiseerd op de Gooise Hoek.

Comfortabel wonen in De Verbinding in Nijkerk
Nieuwbouw
Appartementen

Comfortabel wonen in De Verbinding in Nijkerk

In de nieuwbouwwoonwijk De Terrassen in Nijkerk wordt de entree gemarkeerd door een uniek appartementencomplex die de naam De Verbinding draagt. Het gebouw ‘verbindt’ 20 royale appartement…

Berg Toys
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Berg Toys

Gevestigd in verschillende gebouwen had Berg Toys, fabrikant van robuust en stoer kinderspeelgoed, de behoefte om het bedrijf op één locatie te concentreren.

Yacht Support
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw
Kantoor

Yacht Support

Aanvankelijk had onze opdrachtgever op deze prachtige locatie aan de Arkervaart in Nijkerk een klassiek gebouw voor ogen. Het beeldkwaliteitsplan vroeg duidelijk om andere uitgangspunten.

Wonen in een gerenoveerd monument
Verbouw
Renovatie
Uitbreiding

Wonen in een gerenoveerd monument

Aan de rand van het historische centrum van Nijkerk staat dit pareltje: modern en eigentijds wonen in een historische context. Voor het realiseren van deze woning is een bestaand, maar vervallen monum…