arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Markant, duurzaam, energiezuinig en met relatief eenvoudige middelen te realiseren. Dit en de zorg om de natuur, zijn de wensen van Scouting Nijkerk.

Voor Scouting Nijkerk hebben we een duurzaam en praktisch gebouw ontworpen, dat vanwege de locatie een bijzondere uitstraling heeft gekregen. Het gebouw vormt met de doorlopende kap en een buitenschoorsteen een blikvanger langs de ringweg Arkemheen van de nieuwe wijk Doornsteeg. Het dak is laag aan de zijde van de ringweg om beschutting te bieden voor de wind uit de polder en het geluid van de ringweg. Aan de andere zijde is het dak opgetild en opent het gebouw zich naar de Dammersbeek. Het dak is doorgetrokken en overdekt een grote buitenruimte. Ze biedt praktische mogelijkheden voor de Scouting om buitenspel te doen, ook als het minder goed weer is. Bij de ontwikkeling van het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaam materiaalgebruik en installaties die energiezuinig zijn. Regenwater wordt gebruikt voor doorspoelen van de toiletten, een warmtepomp wordt gebruikt voor warmteopwekking en het gebouw wordt onderhoudsarm. Het doorgetrokken dak met bijzondere afschuiningen geeft het scoutinggebouw een markante vorm op een bijzondere locatie, met relatief eenvoudige middelen. Dit en de zorg om de natuur, sluiten precies aan bij de wensen van Scouting Nijkerk.
Project:

Clubgebouw Scouting Nijkerk

Locatie:

Ringweg Arkemheen, Nijkerk

Opdrachtgever:

Gemeente Nijkerk

Ontwerp:

2017

Realisatie:

2018

Andere projecten

Monumentaal pakhuis aan het Plein
Horeca en recreatie
Restauratie
Uitbreiding

Monumentaal pakhuis aan het Plein

Op een prominente plek aan het Plein in Nijkerk staat dit 18e eeuwse pakhuis, welke al sinds 1880 een horecabestemming heeft. Na jaren van weinig onderhoud werd het tijd om dit pand klaar te maken voo…

Magazijn Van Maanen, Barneveld
Nieuwbouw
Bedrijfsgebouw

Magazijn Van Maanen, Barneveld

Het programma voor dit enorme opslaggebouw op industrieterrein Harselaar-West in Barneveld lag goeddeels vast. Maak een gebouw van maar liefst 100 m lang, 55 m breed en 20 m hoog.

De Bosparel, 15 ruime eengezinswoningen
Nieuwbouw
Projectmatige woningbouw

De Bosparel, 15 ruime eengezinswoningen

De ligging van deze woningen is bepalend geweest voor het ontwerp. Door gebruik te maken van dezelfde baksteen, dakpannen en bouwstijl  hebben we aansluiting gezocht bij de woningen die er al war…

St. Jozefschool Achterveld
Verbouw
Uitbreiding
Onderwijs

St. Jozefschool Achterveld

Bij de St. Jozefschool in Achterveld werden niet alleen twee lokalen toegevoegd, maar werd tevens de onduidelijke entreesituatie verbeterd.

Oosters restaurant A1 Plaza
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Oosters restaurant A1 Plaza

De prominente ligging van dit Oosters georiënteerde restaurant aan de snelweg A1 bij Amersfoort vroeg om een pakkend beeld.