arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Markant, duurzaam, energiezuinig en met relatief eenvoudige middelen te realiseren. Dit en de zorg om de natuur, zijn de wensen van Scouting Nijkerk.

Voor Scouting Nijkerk hebben we een duurzaam en praktisch gebouw ontworpen, dat vanwege de locatie een bijzondere uitstraling heeft gekregen. Het gebouw vormt met de doorlopende kap en een buitenschoorsteen een blikvanger langs de ringweg Arkemheen van de nieuwe wijk Doornsteeg. Het dak is laag aan de zijde van de ringweg om beschutting te bieden voor de wind uit de polder en het geluid van de ringweg. Aan de andere zijde is het dak opgetild en opent het gebouw zich naar de Dammersbeek. Het dak is doorgetrokken en overdekt een grote buitenruimte. Ze biedt praktische mogelijkheden voor de Scouting om buitenspel te doen, ook als het minder goed weer is. Bij de ontwikkeling van het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaam materiaalgebruik en installaties die energiezuinig zijn. Regenwater wordt gebruikt voor doorspoelen van de toiletten, een warmtepomp wordt gebruikt voor warmteopwekking en het gebouw wordt onderhoudsarm. Het doorgetrokken dak met bijzondere afschuiningen geeft het scoutinggebouw een markante vorm op een bijzondere locatie, met relatief eenvoudige middelen. Dit en de zorg om de natuur, sluiten precies aan bij de wensen van Scouting Nijkerk.
Project:

Clubgebouw Scouting Nijkerk

Locatie:

Ringweg Arkemheen, Nijkerk

Opdrachtgever:

Gemeente Nijkerk

Ontwerp:

2017

Realisatie:

2018

Andere projecten

Hotelappartementen Golfresort 'Harderwold'
Nieuwbouw
Horeca en recreatie

Hotelappartementen Golfresort 'Harderwold'

Het vakantiepark Harderwold is rijk voorzien van diverse soorten vrijstaande vakantiewoningen, welke al dan niet te huren zijn. Met dit plan voegen wij met dit plan 52 hotelappartementen toe om het aa…

Ontwerp 'Eerste Gezondheidscentrum Nijkerk'
Nieuwbouw
Zorg

Ontwerp 'Eerste Gezondheidscentrum Nijkerk'

Het voorstel voor dit nieuw te bouwen gezondheidscentrum is in eerste instantie een stedenbouwkundig gebaar, en gaat een duidelijke relatie aan met de beide scholen aan de noordzijde van het geplande …

Hoofdkantoor Cumela Nederland
Renovatie
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Cumela Nederland

De gewenste uitbreiding van dit kantoor was voor onze opdrachtgever meteen aanleiding om de verouderde jaren '70-sfeer van het gebouw eens flink aan te pakken.

Seniorenappartementen Meerveldlaan/Parklaan
Nieuwbouw
Appartementen
Inbreiding

Seniorenappartementen Meerveldlaan/Parklaan

Bij het herontwikkelen in bestaande woonwijken is het balanceren tussen veel soms tegenstrijdige wensen.

De Oranjerij, 12 eengezinswoningen
Nieuwbouw
Projectmatige woningbouw

De Oranjerij, 12 eengezinswoningen

Op de plek waar voorheen nog 12 hele kleine dupexwoningen stonden, zijn door inbreiding 12 ruime eengezinswoningen mogelijk gemaakt.