arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Markant, duurzaam, energiezuinig en met relatief eenvoudige middelen te realiseren. Dit en de zorg om de natuur, zijn de wensen van Scouting Nijkerk.

Voor Scouting Nijkerk hebben we een duurzaam en praktisch gebouw ontworpen, dat vanwege de locatie een bijzondere uitstraling heeft gekregen. Het gebouw vormt met de doorlopende kap en een buitenschoorsteen een blikvanger langs de ringweg Arkemheen van de nieuwe wijk Doornsteeg. Het dak is laag aan de zijde van de ringweg om beschutting te bieden voor de wind uit de polder en het geluid van de ringweg. Aan de andere zijde is het dak opgetild en opent het gebouw zich naar de Dammersbeek. Het dak is doorgetrokken en overdekt een grote buitenruimte. Ze biedt praktische mogelijkheden voor de Scouting om buitenspel te doen, ook als het minder goed weer is. Bij de ontwikkeling van het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaam materiaalgebruik en installaties die energiezuinig zijn. Regenwater wordt gebruikt voor doorspoelen van de toiletten, een warmtepomp wordt gebruikt voor warmteopwekking en het gebouw wordt onderhoudsarm. Het doorgetrokken dak met bijzondere afschuiningen geeft het scoutinggebouw een markante vorm op een bijzondere locatie, met relatief eenvoudige middelen. Dit en de zorg om de natuur, sluiten precies aan bij de wensen van Scouting Nijkerk.
Project:

Clubgebouw Scouting Nijkerk

Locatie:

Ringweg Arkemheen, Nijkerk

Opdrachtgever:

Gemeente Nijkerk

Ontwerp:

2017

Realisatie:

2018

Andere projecten

OSG Sevenwolden Kingcollege
Verbouw
Uitbreiding
Onderwijs

OSG Sevenwolden Kingcollege

De opgave bestond uit het onderbrengen van een nieuw onderwijsprogramma en een deel van de centrale directie van de school in de bestaande CIOS sportschool van Heerenveen. Ons bureau kreeg de opdracht…

Eigentijdse villa Amersfoortseweg
Nieuwbouw
Particuliere woningbouw

Eigentijdse villa Amersfoortseweg

In Nijkerkerveen ligt aan de Amersfoortseweg een kavel waarop wij in het verleden een kleinschalig bedrijfsgebouw mochten ontwerpen. De gedateerde en slecht onderhouden woning die hierbij stond heeft …

Inrichting 'Medische Plint' Tabaksteeg
Nieuwbouw
Zorg

Inrichting 'Medische Plint' Tabaksteeg

In september 2009 opende in het hart van nieuwbouwwijk Tabaksteeg het 'Gezondheidscentrum Tabaksteeg'.

Hoofdkantoor Cumela Nederland
Renovatie
Kantoor
Uitbreiding

Hoofdkantoor Cumela Nederland

De gewenste uitbreiding van dit kantoor was voor onze opdrachtgever meteen aanleiding om de verouderde jaren '70-sfeer van het gebouw eens flink aan te pakken.

Renovatie en restyling vrijstaand woonhuis
Particuliere woningbouw
Verbouw
Renovatie
Uitbreiding

Renovatie en restyling vrijstaand woonhuis

Naast het bestaande gebouw is, verbonden met een glazen tussenlid, een flink bijgebouw geplaatst met een eigenzinnige uitstraling met veel glas, gepotdekseld hout en een rieten kap.