arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Als architecten hebben wij niet alleen een verantwoordelijkheid voor het uiterlijk van onze gebouwde omgeving. Ook de impact die ons dagelijks werk heeft op de toekomst is een belangrijke pijler onder onze manier van werken. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik en 36% van de CO2-uitstoot in de Europese Unie. Niemand kan tegenwoordig meer om het thema duurzaamheid heen.

Daarom is ons personeel opgeleid om zelf energieprestatie-berekeningen te maken van de gebouwen die wij ontwerpen. We zien daarbij direct welk effecten onze ontwerpkeuzes hebben op de energieprestatie van het pand, en we kunnen u adviseren bij het maken van de juiste keuzes.
 
De eisen die het bouwbesluit stelt aan de duurzaamheid van gebouwen worden periodiek aangescherpt. Een trend die hierop vooruitloopt is het bovenwettelijk verduurzamen van gebouwen. Veel gemeenten en ontwikkelaars stellen daarom de eis dat hun nieubouwwoningen worden ontworpen met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,0, in plaats van het wettelijke maximum van 0,4. Veel van de door ons ontworpen woningen voldoen al aan deze eis.
 
Ook bij bedrijfshuisvesting volgen wij deze trend. Hierbij kan met bijvoorbeeld een BREEAM-NL certificaat worden vastgelegd hoe duurzaam een gebouw precies is. Ook voor het verkrijgen van een BREEAM-NL certificaat bent u bij ons aan het juiste adres.
 
Kortom, duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met onze identiteit en aanpak. Daarbij is de keuze voor Van Bokhorst Architecten tevens een keuze voor duurzaamheid.