arrow-down arrow-right arrow-left arrow-up ot

Building Information Modeling (BIM) is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze dagelijkse realiteit. Maar wat is BIM, en wat zijn de voordelen voor u als opdrachtgever?

Heel kort gezegd is een BIM-model of 'gebouwinformatiemodel' een volledig digitale 3D-versie van een gebouw. Al tijdens de ontwerpfase beginnen wij virtueel te 'bouwen' aan dit model, waar al uw wensen, eisen en uitgangspunten in kunnen worden vastgelegd en beheerd. Uiteindelijk zijn wij hierdoor in staat om alle voor het gebouw relevante informatie uit dit model te halen, denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen, maar ook oppervlakten en hoeveelheden. Omdat alle informatie maar op 1 plek bestaat, is er veel minder kans op fouten. Bovendien kunnen wij hierdoor sneller, en voor scherpere prijzen werken.
 
Voor u als klant betekent het dat u al in een vroeg stadium de beschikking krijgt over 3D beelden van het ontwerp, waar u zelfs virtueel door heen kunt 'lopen'. Ook is overige informatie eerder in het traject beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan het gebruiks- of verhuurbaar vloeroppervlak van een gebouw, de bruto inhoud of het aantal vierkante meters metselwerk in het ontwerp. U hoeft zelfs geen bouwtekeningen meer te kunnen lezen om een ontwerp toch op detailnivo te kunnen beoordelen. Bekijkt u de informatie toch liever via een bouwtekening? Geen probleem, alles is aanwezig in het BIM model.
 
Zo biedt BIM in alle fasen van het bouwproject waardevolle gebouwinformatie op voor ontwikkelaars, woningstichtingen, maar ook zeker voor particulieren